Различните лица на жената,отразени в парфюма на Carolina Herrera Good Girl

Различните лица на жената,отразени в парфюма на Carolina Herrera Good Girl

През 2016г. световноизвестната модна къща “Carolina Herrera” въведе успешно на пазара своя нов парфюм, носещ символичното име Good Girl (добро момиче). Продуктът се появява през 2016 г., но пътят по създаването му продължава цели четири години.

Създателите на парфюма споделят, че усилията  и вдъхновението им  е насочено към модерните, елегантни жени, носещи както дозата лукс в себе си, така и не прикриващи своята романтична и нежна същност.

Carolina Herrera Good Girl се определя като най-атрактивният и провокативен парфюм на модната къща до момента, но носейки нейния запазен отличителен стил-комбинация от небрежна елегантност, изящност и деликатност.

Любопитен факт е, че създаването на парфюма е вдъхновено от самия творчески директор на марката- Каролина Херера де Баез. Всяка една уханна съставка в парфюма символизира дуалността и различните лица на една жена, качества, които притежава и Каролина Херера. Самата тя не веднъж е споделяла, че както в дрехите на марката, така и в парфюмите, може да се долови дуалност и различност, непринуденост и небрежен стил, съчетан с класа и лукс. Но Каролина обича предизвикателствата и разбиването на стандартни рамки, за това и парфюма носи тази доза непокорност, смелост и дързост.

Дизайна на флакона също е съобразен с идеята, която парфюма предава- създаден като обувка на висок тънък златен ток със тъмносин наситен цвят (напомнящ полунощ), той символизира женственост и стил, но в същото време  смелост, страст, лукс и самочувствие. Горната част на флакона е направен, чрез специална дюза, която има специална система за по- нежно и деликатно впръскване. От творческия екип на модната къща споделят, че изработката по дизайна на парфюма и най –вече специалната дюза са им отнели над 600 неуспешни опита и четири години упорит труд.

Създателите на парфюма го определят като комбинация от блясък и тъмнина- две напълно противоположни характеристики, точно като сложната личност на всяка жена. Яркостта и блясъка се предават от нотките на жасмин, които правят аромата деликатен и чувтсвен. Тъмната страна се отразява от уханните нотки на какао, бадем и кафе, които провокират и отразяват дързостта и стила на модерната жена.