производител : HERMES

Hermès е френска луксозна къща, основана през 1837 г. от Thierry Hermes. Първоначално фокусиран върху конни аксесоари, компанията се е развила с течение на времето в кожени чанти, шалове, аксесоари, мода и парфюми.


Hermès стартира с първия си парфюм през 1951 г. с Eau d'Hermès, съставен от Edmond Roudnitska, един от най-великите творчески духове в света на ароматите.


Десет години по-късно, на раждането на Caleche, първите жени на предприятието в парфюм, потвърди участието на Hermès в занаята на създаване парфюми. Пристигането на Jean-Claude Ellena, през 2004 г., като парфюмерист в къща за Hermès, е решителна стъпка. Като художник на обонятелния емоция, естет, който отива отвъд мащаб и материали, той споделя чувство за изработка в компанията Hermès ".


Срещата между Edmond Roudnitska и Емил Hermès (внук на основателя на Thierry Hermès) ражда парфюм Eau d'Hermès, която остава една от коронните за славата на френската парфюмерия.


През 1961 г., по инициатива на Жан-Рене Гуеранд, парфюмера Guy Robert създаде Caleche, шедьовър, който мигновено трансформира Hermès в един от основните играчи на съвременната парфюмерия , Девет години по-късно, освен това, той ще бъде автор на екипаж, първият парфюм за мъже на къщата.


Най-новата среща с Jean-Claude Ellena, е въплътена в създаването на Un Jardin ен Méditerranée през 2003 г., а след това през 2004 г. с официалното му назначаване като изключителен парфюмерист на къщата. Оттогава, дълбоко афинитета, че е установена връзка между дизайнера на парфюм и Hermès продължава да дава плодове, сякаш потвърждавайки основните правила на взаимното им участие. Jean-Claude Ellena е наследник както и създател на родословие сега структурирана в четири територии на Обонятелно израз: на одеколони, на Garden-парфюми, романът-парфюми и върху събирането Hermessence.

Показване на 1 - 9 от 9 артикула
Показване на 1 - 9 от 9 артикула