производител : FENDI

Италианската модна къща Fendi е основана от Adele Casagrande през 1918 A брат Edoardo Fendi доведе до промяна на името и създаването на компанията, известна днес като Fendi, през 1925 година.


Къщата започна като бутик в Рим, която се е специализира в кожите . Бизнесът се справи добре и бутици извън Рим бяха открити през 1930 и 1940. През 1946 г., дъщерите на Адел и Едоардо присъединиха към семейния бизнес и донесаха свежи идеи за продуктите.Следващите дизайнер в Париж, който ще се присъедини към компанията и да я вземе в вълнуващи нови посоки е Карл Лагерфелд.


Лагерфелд започва да работи с Fendi през 1965 г. и произвежда първата колекция на къщата. Линията черта съвременни форми и иновативни техники с кожа. Лагерфелд също проектиран подпис на компанията "Double F" лого, което е все още в употреба и днес.


Fendi е най-известен със своите чанти, главено сред тях "франзела" стил, но компанията се мести в готови за носене линии през 1977 г. модни линии разширени през 1980-те и 1990-те години, за да в крайна сметка включва мъжки облекла, деним, подаръци, очила и парфюми.


Първият Fendi парфюм е Fendi за жени,който стартира през 1985 г. Fendi Uomo пристигна през 1988 г. и бил началото на редица аромати през 1990-те и 21-ви век с Fan di Fendi най-новият парфюм в линията.


Fendi дамска и мъжка мода както и парфюми са изключително луксозни стоки .

Показване на 1 - 3 от 3 артикула
Показване на 1 - 3 от 3 артикула