производител : GUERLAIN

Guerlain е легендарна френска парфюмна къща с 175-годишна изключителен бизнес,страст и традиция.Guerlain винаги е използвала луксозни и редки материали за своите парфюми, като френската ванилия или иланг-иланг от техните собствени плантации в Коморски острови острови. Освен това, Guerlain е новатор в използването на синтетични материали:Jicky е първият парфюм, към който Aimé Guerlain добавя синтетичен компонент-кумарин.


Къщата Guerlain е основана от Пиер-Франсоа Паскал Guerlain през 1828 г. Започвайки с общи хигиенни продукти, Guerlain също се създават парфюми за своите клиенти, и с течение на времето той развива бизнеса в една изключително успешна компания, която стана официален парфюмерист в продължение на няколко европейски кралски кортове.


След като той умира, синът му Еме Guerlain се превръща в основен парфюмерист. -известната му парфюм Jicky, създадена през 1889 г., стана първата "модерна" парфюм. Смята се също, че той беше този, който е създаден така наречения "Guerlinade" -В Guerlain подпис базови нотки, използвани за създаване на множество Guerlain парфюми.


Племенникът му Жак Герлен е следващата носа на къщата Guerlain. Той е създал някои от най-известните парфюми на къщата, включително L'Heure Bleue, Mitsouko и Shalimar който е един от най-големите парфюмни шедьовъри създавани някога. 


Jean-Paul Guerlain е внук на Жак Герлен. Той за първи път подпомага, а след това създава своята първа "соло" предлагане, на вече известния ветивер. Неговите други добре познати творения включват Habit Rouge, Chamade, Eau de Guerlain and Nahema.


Парфюмната къща Guerlain е семеен бизнес до 1994 г., когато тя е придобита от Louis Vuitton Moet Hennessy. През 2002 г. семейството наследството на Guerlain завърши с пенсионирането Jean-Paul Guerlain, макар той продължава да работи за къщата като консултант. Thierry Wasser е обявен за официален в къщата парфюмерист на Guerlain през 2008 година.


Водещия Guerlain бутик в Париж бе старателно реновиран и отворен отново през юни 2005 г. Къщата на магия адрес 68 Шанз-Елизе, сега не само бутиков магазин и главен офис, но един музей на красотата който приветства клиенти отново.

за страница
Показване на 1 - 12 от 23 артикула
Показване на 1 - 12 от 23 артикула